Laden Evenementen

Dinsdag 1 november – Allerheiligendag – organiseren we traditioneel onze Run-Bike-Run. Deze organisatie is een recreatief gebeuren waarbij de deelnemers achtereenvolgens 5 km lopen, 25 km fietsen, en opnieuw 5 km lopen.

Afspraak in de Knoet om 10 uur. Vandaar gaat het met de fiets (Mtb) richting ’s Hertogenheide, waar aan het eerste loopparcours begonnen wordt. Hierna brengt het fietsparcours de deelnemers naar de terreinen van Sc Aarschot, waar het afsluitende loopgedeelte start en finish heeft. Het opzet is recreatief en het parcours wordt in 3, 4 of 5 groepen afgelegd volgens snelheid (en naargelang het aantal deelnemers). De snelsten eerst, zodat je je desgevallend nog kan laten uitzakken.

Voor de derde keer kunnen de deelnemers ook kunnen kiezen voor een Duo-Run-Bike. Die gaat over het fietsparcours – 25 km dus – en die wordt afgelegd in duo. Twee deelnemers die afwisselend fietsen en lopen (één fietst, terwijl de ander loopt) en daarbij de hele tijd bij mekaar blijven. Ook hier ligt de start aan ’s Hertogenheide en de finish op de voetbalterreinen van Sc Aarschot.

Loopgerei wordt per camionette naar de startplaatsen (’s Hertogenheide en Sc Aarschot) vervoerd. Voor wat het fietsparcours betreft is een mountainbike aangewezen, maar niet echt noodzakelijk, aangezien het parcours geen gevaarlijke afdalingen, beklimmingen of hindernissen bevat. Er zitten wel stukken onverhard in het parcours, dus een koersfiets is niet zo’n goed idee.

Iedereen kan hieraan deelnemen. Deelname kost €6 en daarin zijn soep en versnaperingen inbegrepen die na afloop klaarstaan in de Knoet. Vooraf inschrijven is vereist. Inschrijvingen kan tem woensdag 28 oktober. Inschrijven kan in de Knoet vanaf 1 oktober of via e-mail aan knoet@knoet.be. (Dit om er een idee van te hebben hoeveel mondvoorraad in te slaan.)

Ga naar de bovenkant